sábado, 8 de mayo de 2010

CATALUNYA ES QUEDA A LES PORTES DEL SEU OBJECTIU

LA SELECCIÓ PERD LA PLAÇA PEL MUNDIAL, PERÒ ENCARA HI HAN ESPERANCES

Catalunya ha perdut aquest migdia davant Lituània, en l'últim partit d'aquest IX Campionat d'Europa Futsal, on estava en joc una plaça pel proper campionat del món.
Els homes de Juan Antonio Fernández, no han pogut superar a una selecció de Lituània que s'ha mostrat com un equip amb molt d'ofici, demostrant un cop més que els equips de l'est del continent arribaven aquí amb molt bon estat de forma.
El partit ha començat amb nervis per part de tots dos equips sabent el que es jugaven avui, fruit d'aquests nervis, les imprecisions en el joc han estat evidents per part d'un i altre equip, tal i com ha quedat reflexat al marcador al arribar al descans.

Catalunya ha ofert com sempre la seva versió de tocar i tocar, e intentar dona velocitat al joc, però tal i com oja lo ha pasat en partits anteriors, el conjunt lituà és un equip amb molta fortalesa física, i això feia que els homes de Juan Antonio Fernández no es trobessin del tot comodes. Tot i avançar-se al marcador mitjançant Jordi Torra, els lituans han sapigut aprofitar les errades defensives dels catalans, i han remontat amb 3 gols en 4 minuts.
Potser la falta d'experiencia dels nois de Catalunya, ha fet que no sapiguessin refredar el partit quan tocava. Tot i això abans d'arribar al descans, dos accions de Francis en gairabé un minut han tornat a posar la igualtat al marcador, demostrant un cop més en aquest torneig, l'entrega i lluïta de tots els jugadors de Catalunya.

A la segona meitat Lituània ha decidit jugar a defendre bé el marcador, i aprofitar les poques opcions que tinguessin en contraatac, i així ha sigut ja que en el minut 33, Nikitin ha establert el 3-4 final.
Tota la segona meitat ha tingut el mateix guió, Catalunya intentant penetrar la defensa lituana, però no hi ha hagut manera de poguer fer un altre gol. A la segona meitat es potser quan la fortalesa física s'equipara més amb el joc de toc i toc, pel qual ha optat sempre Catalunya. Però aquesta vegada no ha pogut ser, i Lituània ha tingut més ofici.
Tot i la decepció d'última hora, ja que tan sols ha faltat un pas per classificar-se pel mundial, Catalunya encara pot tenir esperança de ser-hi a Colòmbia, ja que en cas que hi hagués algún problema amb qualsevol de les altres seleccions participants, Catalunya és la primera selecció en suplir la plaça, fruït d'aquest sissè lloc, i del comportament exemplar que sempre han mostrat en totes les competicions que han jugat.

Catalunya: Dani, Paredes, Jordi Torra, Requena i Rafa G.Edu Prat, Fargas, Francis, I. Mateos, Edu Velilla, Sergi, J.M.Vila i Durán.

Lituania: Sergei, Alexei, Busel, Nikitin i Maryonin - Atis i Valery.

Àrbits: Osun (Isr) i Smupilar (Blr).

Gols: 1-0 m.3, Jordi Torra; 1-1 m.7, Busel; 1-2 m.8, Alexei; 1-3 m.11, Nikitin; 2-3 m.16, Francis; 3-3 m.17, Francis; 3-4 m.33, Nikitin.

Informa Paco Riojo Director de Minuto 91, enviat especial a Kaliningrado.