miércoles, 5 de mayo de 2010

ACTUALITAT EUROFUTSAL Y COPA CAMPIONS JUVENIL

XVI COPA DE CAMPIONS JUVENIL
Benidorm del 4 al 9 de Mayo

Grupo A
Martes
LAS PALMAS 1 - 2 ATHLETIC BILBAO
Miercoles
LAS PALMAS 1 - 3 REAL MADRID
Viernes 
11:30 ATHLETIC BILBAO - REAL MADRID 

Grupo B
Miercoles
BETIS 1 - 0 FC BARCELONA 0
DEPORTIVO CORUÑA 1 - 2 VALENCIA
Viernes
18:30 BETIS - VALENCIA
Domingo
11:30 FINAL

García Pimienta entrenador del Barça juvenil

* El FC Barcelona eliminat de la Copa de Campions despres de perdre contra el Betis


AMISTÓS CONTRA EL CAMPIÓ DE LA LLIGA LOCAL DE GUSEV


El seleccionador Juan Antonio Fernández va acceptar la invitació de l’organitzacio d'aquests campionats europeus per jugar un partit amistós avui dimecres amb el Gusev, campió de la lliga local, i d'aquesta manera fer rotació de jugadors. La selecció catalana ha guanyat 7-2 amb dos gols de Mia, 2 gols d'Edu Velilla, 1 de Sergio, 1 d'Ivan i 1 de Marc.

Per últim recordar que Catalunya juga demà a les 19:30 (18:30 a Catalunya), contra el guanyador del Bielorrússia - Ossètia.


ENTREVISTA  AMB ERIC REQUENA I JOSEP MARIA VILA EN LA JORNADA DE DESCANS DE CATALUNYA.

La veterania i la joventut ho tenen clar: “Quedarem entre els 5 primers".

Josep Maria Vila “Mia”, és un dels jugadors més veterans de la selecció catalana de Futsal i per la seva part, Eric Requena debuta amb la selecció després d'arribar per primera vegada aquesta temporada amb l'actual campió de lliga: La Garriga.
Ambdós coincideixen que demà el partit contra Ossetia del Sud o Bielorrússia és vital per que els nostres representants puguin aconseguir la anelada i desitjada cinquena plaça pel campionat d'europa, que els permetria disputar el campionat Mundial de Colombia 2011.


JOSEP MARIA VILA “MIA”


Mia, com carinyosament li diuen a Josep Maria Vila, disputa la seva tercera temporada amb la selecció, rere la seva trajectòria com a jugador professional de futbol amb els equips de l'Andorra, el Badalona, el Racing de Santander, Torrelavega, l'Hospitalet, Perelada i Castelldefels.
Després d'abandonar el futbol va arribar al futbol sala perquè segons ell “volia que la meva localitat de Llívia, al desaparèixer el futbol, tingués amb el futbol sala, una vàlvula d'escapament per donar-se a conèixer. L'any 2007, tot un grup de persones que estimàvem aquest esport vam decidir tirar endavant un equip de futbol sala a Llívia i tractar d'arribar a jugar en competicions europees. A mi, m'agrada tant aquets esport que inclús entrenoun equip de nens als quals ensenyo futbol sala.”

Pel que fa a aquest campionat d'europa que s'està disputant aquí a Rússia, lo important i primordial és arribar a semifinals, ja que el nostre objectiu és anar al mundial. Davant Txèquia, ens vam trobar un bon equip, cal no oblidar que és subcampió d'europa, i nosaltres no estàvem rodats del tot per ser el primer partit.
A partir de demà es veurà la verdadera selecció catalana.

Josep Maria Vila, juntament amb Rafa Garcia i Daniel Sanchez són els jugadors més veterans de la selecció, però aquesta joventut que hi ha aquí a Rússia, amb l'equip, està demostrant que tenen un gran futur.

“El gran secret és el la pinya que formem tots junts, aquí no hi ha titulars ni reserves i els més veterans hem d'ajudar als més joves. La prova la tenim en el positiu experiment de la selecció sub 21, que va fer un molt bon paper a Txèquia. Això vol dir que el futur de Catalunya està més que garantitzat”.


ERIC REQUENA


L'Eric és una de les sorpreses més agradable d'aquesta selecció catalana ja que és la primera temproada que juga al F.S la Garriga procedent dels equips de futbol sala del Castellà, del Palau de Plegamants i el Palafrugell, recala a la Garriga de la mà de Emilio López.
“Arribar a l'equip que entrena Emilio López, ser campió de lliga en la primera temporada, ja em sentia satisfet, però , aconseguir arribar al cap d'uns mesos a la selecció absoluta i sortir de 5 titular amb el debut davant Txèquia, ha donat una satisfacció total a un jugador de futsal com jo que quan vaig fitxar per la Garriga, no hagués pensat mai arribar tant amunt.”
De cara al campionat es va comentar a Eric Requena quins equips creu que són els favorits i la seva respota -per ordre- va ser la següent: Txèquia, l'equip amfitrió Russia i Bielorrússia.

Al preguntar-li a Eric quin és el paper que podia fer Catalunya en aquesta recta final del campionat, coincidint junt amb el Mia i la resta de jugadors ens diu: “no ho sabem, l’únic que sabem són les ganes que tenim de fer un bon paper i estic segur que ho aconseguirem”.

Paco Riojo Director de Minuto 91,  enviat especial a Gusèv.

No hay comentarios:

Publicar un comentario